Voorstelling doctoraat

Is het mogelijk om regionale ontwikkeling te verzoenen met de doelen van een commerciƫle sector? De impact van toerisme in economisch minder ontwikkelde gebieden. Een case in westelijk Oeganda.

U bent van harte uitgenodigd voor de publieke verdediging van het doctoraat van Bright Adiyia op vrijdag 13 januari in Leuven. Daar worden de belangrijkste bevindingen van het onderzoek voorgesteld. Dit onderzoek gaat na wat de impact van toerisme is op de regionale ontwikkeling in westelijk Oeganda.

U vindt hier de Nederlandstalige uitnodiging en hier de Engelstalige versie.

Indien u aanwezig wenst te zijn, kan u dit laten weten aan Dominique Vanneste via dominique [dot] vanneste [at] kuleuven [dot] be 

Toerisme en Hotel studeren

Heb je interesse om in de toeristische sector aan de slag te gaan? Dan is een opleiding onontbeerlijk.

Je kan niet alleen terecht in heel wat secundaire scholen, maar ook nadien kan je verder studeren. Een aantal hogescholen bieden namelijk de bacheloropleiding 'Toerisme' en 'Hotelmanagement' aan, waardoor je nog meer competenties vergaart. Daarnaast kan je ook een Masteropleidng Toerisme volgen aan de KULeuven.

Lees meer >>

Werken in de toeristische sector

Je hebt je diploma in handen en wil dit graag verzilveren op de arbeidsmarkt, maar waar kan je terecht? Hier vind je alvast de nodige inspiratie.

Lees meer >>

Onderzoek en ontwikkeling

De toeristische sector is een belangrijke draaischijf van de economie. Er wordt dan ook heel wat onderzoek verricht, zodat de sector kan inspelen op de meeste recente trends.

Lees meer >>